Un produs bine cunoscut cu valoare nutritivă ridicată și proprietăți curative. Gustul său deosebit nu este inferior utilității sale, datorită căruia a câștigat o mare popularitate cu mulți brutari și bucătari din întreaga lume, în special profesioniștii care lucrează cu bucătăria italiană. Făina de porumb este apreciată nu numai în gătit, nutriționiștii și cosmetologii i-au recunoscut și calitățile benefice.
Făina de porumb este un produs util, vindecător, care conține minerale esențiale: fier, potasiu, fosfor, magneziu și calciu, proteine esențiale, constând din lizină și tiptopan – aminoacizi utili. De asemenea, porumbul este plin de vitamine B și PP și oligoelemente, ceea ce îi permite să fie consumat chiar și de alergici și de pacienții cu obezitate, diabet și alte boli gastro-intestinale și tulburări metabolice. Pe lângă proprietățile de mai sus, făina mărește elasticitatea vaselor de sânge, întărește dinții și reglează nivelul colesterolului. Datorită prezenței particulelor mari în făină, curăță perfect corpul, acționând ca un abraziv. Potrivit oamenilor de știință, porumbul poate preveni îmbătrânirea timpurie a pielii și este excelent în timpul deficitului de vitamine sezonier.
Descriere