Un produs excelent, cu gust deosebit și beneficii pentru sănătate. Un substitut excelent pentru făina clasică de grâu pentru coacere și un ingredient suficient de versatil pentru prepararea multor mâncăruri italiene. Făina de porumb și-a câștigat popularitatea printre mulți brutari și bucătari din întreaga lume, precum și nutriționiști și cosmetologi care au apreciat proprietățile sale benefice.
Făina de porumb măcinată fin este un produs util, care conține minerale necesare omului: potasiu, magneziu, fier, fosfor și calciu, proteine esențiale, constând din aminoacizi: lizină și tiptopan. De asemenea, porumbul este bogat în vitaminele B1, B2, PP și oligoelemente precum cuprul și nichelul, ceea ce îi permite să fie consumat chiar și de persoanele cu alergii, diabet, boli gastro-intestinale, obezitate și alte probleme metabolice. Pe lângă proprietățile de mai sus, făina, cu ajutorul siliciului, mărește elasticitatea vaselor de sânge și întărește dinții, iar cu acizii grași nesaturați reglează nivelul colesterolului. Potrivit oamenilor de știință, granulele de porumb sunt capabile să prevină îmbătrânirea timpurie a pielii și sunt excelente în timpul deficitului de vitamine sezonier.
Descriere