Un produs minunat, rapid de preparat al bucătăriei tradiționale italiane care poate uimi prin tandrețea și gustul excelent. Ingredientul versatil este utilizat pe scară largă în bucătăria italiană, în special în regiunea Friuli Venezia Giulia, Lombardia și sud-estul Elveției.
Făina de porumb este plină de proprietăți benefice. Boabele de porumb conțin o gamă de minerale necesare unei persoane: potasiu, magneziu, fier, fosfor și calciu, proteine esențiale, constând din aminoacizi: tiptopan și lizină. Făina include vitamine B și oligoelemente, ceea ce face posibilă utilizarea mămăligii chiar și pentru persoanele care suferă de alergii, diabet zaharat, boli gastro-intestinale, supraponderale și alte probleme metabolice. Siliciul, care face parte din produs, întărește dinții și mărește elasticitatea vaselor de sânge, iar datorită acizilor grași nesaturați, nivelul colesterolului este perfect reglat. Potrivit multor oameni de știință, porumbul este capabil să prevină îmbătrânirea timpurie a pielii și este excelent în timpul deficitului de vitamine sezonier.
Descriere