Asiago este o brânză de lapte de vacă produsă în Asiago, provincia Vicenza (Veneția, Italia).
Produsul a primit statutul de DOP (Denumire de origine protejată) din 1996. Extras pentru cel puțin 20 de zile.
Brânza italiană Asiago este produsă oficial în provinciile alpine. Tradiția fabricării brânzeturilor în provinciile Vicenza și Trento datează de peste o mie de ani. În mod tradițional, se făcea din lapte de oaie, dar astăzi este fabricat din lapte de vacă nepasteurizat, care pășunește în pajiștile alpine. Abundența de mâncare verde suculentă face laptele foarte dulce și gustos. Perioada de maturare a brânzei tinere este de la 20 de zile. Este foarte delicat și moale, are o structură ușor vâscoasă cu găuri mari. Brânza Asiago este plăcută cunoscătorilor pentru gustul său dulce, bogat, incomparabil.
„Branza Grana Padano ras LSM 100 g” a fost adăugat în coș. Vezi coșul
Descriere